7 Haziran 2007 Perşembe

Tam modumuzu duzelttik derken...

Hayir, kesinlikle Ikizler Burcu olmakla falan alakasi yok kardesim. Tam modu duzelttik derken bu sefer calisanlar sapitiyor. Bana bagli iki bolum var. Birinde Bermuda Seytan Ucgeni uc hatun durmadan degisik kombinasyonlarda bir digerini yipratmaya calisiyor. Tam onlari biraz hizaya sokuyorum bu sefer diger bolumdeki iki herifin anaokul seviyesi dalasmasi ile ugrasmak durumunda kaliyorum. Bahtsiz Bedeviyi colde kutup ayisi opermis, neredeyse o hesap. Kendimden beklenmeyen buyuk bir sabirla hepsini tek tek dinleyip, nasihat ediyorum. Iki gun idare ediyorlar sonra sil bastan.

Muazzam potansiyeli olan bir sirkette calisiyoruz. Adam gibi calisip, kendini yetistirene, sirkete deger katmaya calisana tonla imkan olacak. Heyecan verici bir doneme giriyoruz, kimin umurunda? Bizim memleketin insani neden her zaman digerini kiskanir? Neden elindekilere bakip sukretmez? Neden kendini oldugundan daha yetkin hale getirmeye calismaz da dedikodu, husursuzluk ve kisir cekismelerle ugrasir? Catlamak isten degil.

Dusunuyorum ben de daha genc ve tecrubesizken boyle miydim diye ama tabii kendimi objektif olarak degerlendirme sansim yok. Zamaninda bir Milli Egitim Bakani "okullar olmasaydi, Milli Egitimi ne guzel yonetirdim" gibi birsey soylemis. Dillerde dolasir durur. Ben de "su calisanlar olmasaydi yoneticilk ne kolay olurdu" diyorum.

Neyse ben biraz Internete girip catisma yonetimi, isyerinde husursuzluk falan gibi konulari arastirayim. Belki "inspiring" bir fikre rastlar, yarin tum sorunlari bir hamlede cozerim. Yoksa Iskender'in dugum cozmesi gibi cozecegim akillari baslarina gelecek.

6 Haziran 2007 Çarşamba

D-Day, Operation Overlord or...

Normandiya cikartmasi ile ayni dogum gununu paylasiyorum ama Allah'tan ayni yili paylasmiyorum. Tarihte iki onemli olay:)

Fena halde kirkli yaslara geldim. Annem bugun telefonda "sen de biraz fazla buyudun artik!" dedi. Ben de ona "iyi ki beni dogurmussun" dedim.

Sabahtan beri dogumgunumu hatirlamayi akleden dostlarima tesekkur edip duruyorum. Cicek gonderenler, e-kart gonderenler ve telefon edenler. Hepsine cok tesekkur ediyorum. Hatirlaniyor ve seviliyor olmaktan pek mutluyum. Hayli de simarik hissediyorum kendimi. Bu aksam da yine bir grup arkadasla beraberim. Keyfim yerinde yani.

Birkac gun onceki ic karartici ruh halinden eser yok. (Cok sukur!) Burc muhabbetine pek takilmam ama galiba Ikizler Burcu ile ilgili soyledikleri bazi seyler dogru...

Neyse bugunku yazi geyik oldu. Fazla okuyan yok zaten. Okuyanlardan da pesinen ozur. Bir calisanin gozunden Turk Sirket mi Yabanci Sirket mi yazi dizisine bilahare devam edecegim.