19 Mayıs 2008 Pazartesi

Geri Dönüş!

2 ayın içerisine istifa, yeni iş bulma, evle ilgili bazı konuları halletme, iki hafta yurtdışına gidip, dönme ve yeni işe başlamayı sığdırdım. Hızıma bazen ben de şaşıyorum. Annem de ben de 5'er bin YTL'nin kanına girdik ama bir kuruşundan bile pişman değilim. Neticede planlı bir harcamaydı. Çok da keyifli bir 15 gündü. Tek problem verdiğim kiloların bir bölümünü almak oldu. İlk diyetsiyen randevum 31 Mayıs'ta. O zamana kadar zararın boyutunu göremeyeceğim ama öte yandan o tarihe kadar uslu durup, biraz kilo verebilirim.

Bedenimi çok yormuş olsam da zihnim dinlendi. Gelir gelmez yeni işe de başladım. Henüz alışma sürecindeyim elbette. Şimdilik fena değil gibi.

Bu işimde eskisine göre daha az kazanıyorum ama Cumartesi çalışmadığımı ve de sağlık sigortamın bu iş yerinde karşılandığını düşününce aradaki fark önemsizleşiyor. Ayrıca ruh sağlığım açısından da bence kayıpta değilim.

Uzun bir süre alışverişe ihtiyacım olmayacağından emin olabilirsiniz:) Amerika'da alışverişin bu kadar ucuz olması esasında sinir bozucu. Hem hayat standartları yüksek, hem de çoğu şey bizden çok ucuz. Üstelik benim gibi şişman insanlar çok, o sayede giysi alışverişi için bana göre bir cennet. Fakat özellikle sağlık konusu onlarda felaket pahalı. Bu bakımdan biz şimdilik daha iyi durumdayız diyebilirim.

Bir de benzinin pahalı olmasından şikayet ediyorlar ama geçen gün hesapladım, biz benzine 2,75 kat daha fazla para ödüyoruz ki, bu hesabı son zamdan evvel yapmıştım. O bakımdan da çok şanslılar. Bizde lüks olduğu düşünülen arabaların sudan ucuz satılmaları da cabası. Annemle sürekli arabalara bakıp, iç geçirdik. Türkiye'de asla sahip olmayı düşün(e)meyeceğim kocaman bir 4x4 kiralayıp, 15 gün için bile olsa keyfini sürdük.

Bu haftadan itibaren yeniden diyetime geri dönüyorum. Spora da başlayacağım zira Amerika'da deliler gibi yürüdüm, kaslarım güçlendi. Ayağımdaki sorunlar da geçti gibi. Hesap kitap işlerime şöyle bir baktım. Net Worth değerimi ay sonunda güncelledikten ve tartıldıktan sonra yukarıdaki tickerları da yenileyeceğim.

Amerika dönüşü hemen bloga ilgi gösteremedim. Annem bu hafta sonuna kadar benimleydi. O varken bilgisayarda saatler geçirmek mümkün olmuyor. Kendisiyle ilgilenmek gerekiyor. Bugünden itibaren yine kendi kendimle başbaşayım. Önümüzdeki hafta eski arkadaşlarımla buluşup, bir akşam da bir arkadaşımın evine yemeğe gideceğim. Aslında sosyal takvimim daha kalabalık olabilir fakat ağırdan almak niyetindeyim.