21 Haziran 2008 Cumartesi

İthal Sarmısak!? Nasıl yani?

Sarmısak çok fazla kullanmadığım bir şey. Bu nedenle de ne kadar az alırsam alayım, hiçbir zaman tamamını tüketemiyorum, çoğu boşa gidiyor. Geçenlerde yine sarmısakları bouldukları için attım ve markete yenisini almaya gittim. İnanılır gibi değil ama ufak bir fileye 5 baş sarmısak koymuşlar ve bunu 4.75 YTL'den satıyorlar. Üstelik de ürün ithal! Bizim memlekette sarmısak kalmadı da benim haberim mi yok?

Sebzelerin arasında soyulmuş ve kullanılmaya hazır paketlenmiş sarmısak da vardı ve herhalde sadece 1 baş kadarı 2.75 YTL idi. 4.75 olan 5 baş sarmısağı aldım ve eve geldim, söylene söylene hepsini soyup, bir kaba koyup, buzluga attım. Sonuçtan emin değilim belki güzel olmayacak ama bir denemek lazım.

Sarmısak demişken soğanlarla da bu ara başım dertte. Dıştan güzel görünen soğanların neredeyse yarısı içten çürümüş oluyor. Genelde az az almaya çalışıyorum ama bu her zaman mümkün olmuyor. Acaba soğanları da küp küp doğrayıp, dondurmak mı lazım?

İnsanların açlıktan öldüğü bir dünyada bir gram israf edilen yiyecek beni rahatsız ediyor. Haksız mıyım?

17 Haziran 2008 Salı

CRM ve Sigorta Şirketleri

Herhalde bir 10 yıldır IT sektöründe herkes CRM'den bahsediyor. Her IT gününde başarılı uygulamalardan söz ediliyor ve bu konu her sektörü ilgilendiriyor. Burada CRM ne ondan bahsetmeyeceğim, ilgilenen bu konuda pek çok kaynağa erişebilir. Bugün zaten müşterisi olduğum bir sigorta şirketi bana BES satmak için telefonla satış yapmaya kalkıştı. Aloooo?! Zaten kaç senedir müşteriyim. Zavallı Çağrı Merkezi temsilcilerinin önüne bu bilgiyi kim koyuyor? Banka müşterileri ve BES müşterilerinin listesinden filtreleme yapmıyorlar mı? Üstelik bu ilk kez de olmuyor... Şaka gibi...