17 Şubat 2012 Cuma

İnsaf!

Çocukluğumdan hatırlarım, rahmetli Erbakan televizyona çıkıp elinde bir file sallayıp: "Bu file kaça doluyor biliyor musunuz?" ile başlayan ve "Sizi gidiiii..."lerle devam eden nutuklar atardı.

Bugün aldıklarımın listesi şöyle:

1. Ufacık bir Iceberg marul
2. 1 Demet roka
3. Yarım kilodan az köy biberi, belki 250 gr. falandır
4. Yarım kilo cherry domates
5. İki tane 5 lt.lik su
6. 1 kg. salatalık

Hesap? 15 TL 13 kuruş.

Hepsi ot sonuçta yahu! Normalde domates, biber ve salatalık almıyorum. Doktorlar herşeyin mevsiminde tüketilmesini öneriyorlar ama bugün akşam kendime şöyle güzel, zevkli bir salata yapmak istedim. Tabii aldıklarım ot ama bir yandan da mevsim nedeniyle hepsi sera malı. Sanırım bu pahalılık ondan ileri geliyor. Neyse daha en az 3 salata, bir de kısır çıkar bunlardan:) En azından taze ve lezzetliydiler. Bu mevsim için lezzet sürpriz oldu doğrusu...

16 Şubat 2012 Perşembe

Stresi Azaltmanın 5 Yolu

1. Egzersiz yapmak,
2. Hava soğuk bile olsa birkaç dakika için olsun açık havaya çıkıp, derin derin nefes almak,
3. Örgü örmek,
4. Güzel bir kitaba dalmak,
5. Çikolata yemek

Bunlar bende işe yarıyor, tavsiye ederim. Ha bir de arada "ya sabır, ya sabır..." diye kendimi sakinleştirmeye çalışıyorum, o da fena olmuyor. Tespih çekmeye başlamak konusunda ise kararsızım.

15 Şubat 2012 Çarşamba

Mutfak Masraflarını Kısmanın 10 Yolu

1. Liste yapmadan alışverişe çıkmayın.
2. Sık aldığınız 20 kalem malın fiyatını bilin ve bunlarda kayda değer indirimler varsa listenizde olmasa bile eğer bütçeniz müsaitse satın alın.
3. Birim fiyatları kontrol edin. Her zaman büyük paket ekonomik paket olmuyor. (Geçen hafta 14'lü paketlerde satılan tablet bulaşık deterjanında indirim vardı. Tablet başına 35 kuruşa mal oluyordu. Daha büyük paketlerde ise tablet başına fiyat 43-65 kuruş arası oynuyordu. Rafta kalan iki 14'lü paketi tabii ki hemen aldım).
4. Sebze-meyveyi mevsiminde tüketin.
5. Haftada bir akşam yemeğinde kahvaltı yapın.
6. Alışverişe aç çıkmayın.
7. İhtiyacınızdan fazla bozulabilecek gıda almayın.
8. Stokladığınız ya da buzluğa attığınız ürünlerin son kullanım tarihleri geçmeden onları tüketmeyi planlayın.
9. Alışverişe çocuklarınızla gitmeyin.
10. Yemekleri varsa düdüklü tencerede pişirin, fırını kullanacaksanız ardarda birden fazla şey pişirmeye çalışın. Isıyı boşa vermeyin.