8 Nisan 2008 Salı

Sigortalı Bebekler....

Herhalde en çok Sosyal Güvenlik üzerine yazı yazmışımdır ama bu konu popülaritesinden hiçbirşey kaybetmiyor. Geçenlerde biri 20 diğeri 10 yaşında iki çocuğu olan bir arkadaşımla bu konuyu konuşurken ona "Ben olsam büyük oğlanı ne yapar eder SSK'lı yaparım. Küçük için yapacak birşey yok ama, hiç olmazsa büyüğü eski yasaya tabi olsun" demiştim. Arkadaşım da tavsiyeme uydu. Dün 3,5 yaşında bir çocuğu olan bir arkadaşımla konuşurken bana kızını sigortalattığını söyledi. Bir tanıdık vasıtasıyla sinema/reklam sektörünün içindeki birisi sayesinde kızının sigortasının yapıldığını belirtti.

Esasında 20 yaşında oğlu olan arkadaşa verdiğim tavsiye de etik değil, 3,5 yaşındaki kızını sigortalan arkadaşımın yaptığı da. Öte yandan bir sürü insan küçücük bebekleri aynı yöntemle sigortalattırırken, arkadaşlarım etik davransa, çocuğuna haksızlık olmaz mı? Tuhaf bir memleketiz vesselam.

Ben sigorta prim gun sayımı çoktan doldurdum. Sonbaharda 20 seneyi doldurup, sonra da 2012 ortasını, yani 45 yaşımı beklemek durumundayım. 45 yaşında emekli olmak da biraz ayıp bence. Zaten ben çalışmaya devam edeceğim. Emekli maaşım kendi evimde oturduğum halde beni geçindirmeye yetmeyeceği gibi, yaşlılıkta ortaya çıkacak sağlık konularını hiç karşılamayacaktır. Asgari 56 yaşıma kadar çalışmayı umuyorum. Yani toplam 35 yıl, 12600 prim gunu. Arada boşluklar var ve de ileride de olabilir. Minimum 11,500 gün prim öderim bence.

6 Nisan 2008 Pazar

Yeni İş

Geçen hafta aldığım bir iş teklifi oldu. Bunu kabul etmeye karar verdim. Yarın başlama tarihimi ve işi kabul ettiğimi teyid eden bir bildirimde bulunacağım. Geçmiş tecrübemle çok örtüşen bir iş. Büyük bir holdingin şirketlerinden biri. Hızla büyümekte olan ve oldukça katma değerli bir iş yaratan bir şirket. Daha fazla detayı herşey kesinleşince paylaşacağım.

Kısa bir tatil yapmak için hazırlık yapıyorum o nedenle de blogla bir süre çok fazla ilgilenemeyeceğim. Sanırım 5 Mayıs haftasından itibaren bloga düzenli zaman ayrırabileceğim. O zamana kadar yazılar biraz aralıklı olacak gibi...

Biliyorsunuz en büyük endişem birikimlerimi çok fazla tırtıklamaktı. Görünen o ki, bu olmayacak. Düzenli para biriktirmeye devam edeceğim. Gelirim bu işte eskisine göre düşük ama kurumsal kültürü olan köklü bir kuruluş ve burada fırsatların olacağını ve uzun süreli olarak çalışabileceğimi düşünüyorum. En iyisi de Cumartesi mesai yok! Tembel biri değilim. Yeri geldiğinde zaten çok uzun saatlerimi işe verebiliyorum ama işim olmadığı halde mecburiyetten Cumartesi işe gitmek kadar gıcık birşey olamaz. Bundan kurtulduğuma memnunum.