21 Haziran 2008 Cumartesi

İthal Sarmısak!? Nasıl yani?

Sarmısak çok fazla kullanmadığım bir şey. Bu nedenle de ne kadar az alırsam alayım, hiçbir zaman tamamını tüketemiyorum, çoğu boşa gidiyor. Geçenlerde yine sarmısakları bouldukları için attım ve markete yenisini almaya gittim. İnanılır gibi değil ama ufak bir fileye 5 baş sarmısak koymuşlar ve bunu 4.75 YTL'den satıyorlar. Üstelik de ürün ithal! Bizim memlekette sarmısak kalmadı da benim haberim mi yok?

Sebzelerin arasında soyulmuş ve kullanılmaya hazır paketlenmiş sarmısak da vardı ve herhalde sadece 1 baş kadarı 2.75 YTL idi. 4.75 olan 5 baş sarmısağı aldım ve eve geldim, söylene söylene hepsini soyup, bir kaba koyup, buzluga attım. Sonuçtan emin değilim belki güzel olmayacak ama bir denemek lazım.

Sarmısak demişken soğanlarla da bu ara başım dertte. Dıştan güzel görünen soğanların neredeyse yarısı içten çürümüş oluyor. Genelde az az almaya çalışıyorum ama bu her zaman mümkün olmuyor. Acaba soğanları da küp küp doğrayıp, dondurmak mı lazım?

İnsanların açlıktan öldüğü bir dünyada bir gram israf edilen yiyecek beni rahatsız ediyor. Haksız mıyım?

2 yorum:

Sibel dedi ki...

Haklısınız. Buzluk bunun için çok yararlı ve ben de yeni yeni etkin kullanmayı öğreniyorum. Sarımsakları ben de soyduktan sonra buzluğa koyarım. Yalnız buzluktan çıkarttığınız sarımsakları bekletmeden buzluyken doğrayıp kullanın, dışarda birkaç dakika bile dursalar eriyorlar. Soğan için de buzluğu kullananlar var ama ben kokudan endişe ettiğim için kullanmıyorum.
Sevgiler..

T'Pol dedi ki...

İpucu için teşekkürler Sibel Hanım.