1 Temmuz 2008 Salı

Yazın insan biraz daha uçarı oluyor. Hava güzel olunca dışarıda yemek yemek, gerekli gereksiz alışveriş yapmak gibi bütçe disiplini delebilecek bir havada olunuyor. Böyle durumlardan kaçınmak ama yine de güzel havanın tadını çıkartmak için size birkaç öneri:

Hafta sonları sabah kahvaltınızı deniz kenarında ya da hoşunuza giden bir parkta yapabilirsiniz. Evde hazırlayacağınız bir sandviç ve meyve suyu mükemmel bir kahvaltı olur. Kimi çay bahçeleri yiyeceğinizi dışarıdan getirmenize ses çıkartmıyor. İçecekleri çay bahçesinden aldığınız sürece tutumlu bir şekilde de keyif yapabilirsiniz.

Akşam yemeğinizi varsa balkonunuzda yoksa evinizde yiyin ama yemekten sonra dışarı yürüyüş yapmaya çıkın. Hava serinlemiş olacağı için daha da keyifli bir zaman geçirebilirsiniz.

Şehrinizi turist gibi gezin! Yani ufak bir çantada biraz su, biraz yiyecek, okuyacak bir kitap ve varsa fotoğraf makinenizi alarak ve yürüyerek şehrinizi keşfedin. Çoğumuz girişi çok ucuz olan müzeleri, ücretsiz gezilebilecek sergileri hep pas geçiyoruz. Başımızı kaldırıp, güzel mimari örneklerine bakmıyoruz bile. Gevşeyin, yürüyün, keşfedin!

İstanbuldaysanız vapura binin, keyif yapın!

Hiç yorum yok: