10 Haziran 2008 Salı

Sigortalar ve Vergi Avantajları

Eğer Bireysel Emeklilik, Hayat ya da Hayat sigortalarının türevleri şeklinde (ör: Garanti Sigorta'nın Garantili Yarınlar Sigortası) sigortalarınız varsa ve ücretli çalışıyorsanız, mutlaka ödeme belgelerinizi bordro memurunuza vermeyi unutmayın.

Unutmayın ki,ücretli çalışan ve poliçesini 7.10.2001'den önce almış olan sigorta sahipleri, ödedikleri primlerin, ödendiği ayda bağlı oldukları sosyal güvenlik kurumuna ödenen primi ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmayan kısmını gelir vergisi matrahından düşebilirler.

Ücretli çalışan ve poliçesini 7.10.2001'den sonra almış olan sigorta sahipleri, ödedikleri primlerin, ödendiği ayda elde edilen ücretin % 5'ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmayan kısmını gelir vergisi matrahından düşebilirler.

Ücretli çalışmayan yani, beyana tabi gelir vergisi mükellefi olanlar, ödedikleri primlerin yıllık tutarının, beyan ettikleri yıllık gelirin % 5'ini ve asgari ücretin yıllık tutarını aşmayan kısmını gelir vergisi matrahından düşebilirler.

Benim Hayat Sigortam, BES'im ve de Garantili Yarınlar Sigortam var. Bunların belgelerini her ay düzenli olarak bordro sorumlusuna veriyorum. Siz de unutmayın...

2 yorum:

Adsız dedi ki...

nasıl olcak ben pek anlamadım biraz açarmısınız? annem BES'li nasıl bi yol takip etmem lazım?

T'Pol dedi ki...

Bu çok eski bir yazı. Bu konuda önemli değişiklikler oldu. daha yeni yazılara bakarsanız bir şey yapmaya gerek olmadığını göreceksiniz. Uygulama değişti.