13 Mayıs 2010 Perşembe

Özel Hayata Saygı mı?

Bizim toplumumuzun en önemli hastalıklarından biri özel hayata meraktır. Paparazzi programlarından, dedikodu köşelerine, kahvehanelerde masum görünüşlü tavla oyunlarından, ev hanımlarının geleneksel "gün" toplantılarına, öğretmen odalarından, kahve molasındaki çalışanlara kadar her yerde "falanca ne yapmış, kim kiminle berabermiş vs." türü muhabbet döner.

Kimse kendi herzeleri açığa çıksın istemez ama başkalarınınkini bilmek ister. Ekonomi Türk blogu uzun zamandan beri yayında olan, içinde çok kaliteli yorum yazılarının yanısıra eğitici yazılar da barındıran bir blog olarak çekemediği okuru, son patlayan Deniz Baykal-Nesrin Baytok olayı sayesinde çekebilmiş. Yazıktır yahu! Görüntüler sahte mi değil mi bilmiyoruz. Kaldı ki Deniz Baykal ve Nesrin Baytok'un özel görüntülerini izlemeyi istemek nasıl bir merak ve haydi daha ileri gidelim, nasıl bir sapıklıktır? Başkalarının mahrem görüntülerine bu merak niye?

Anlayan varsa beri gelsin...

4 yorum:

Adsız dedi ki...

gerçekten çok garip bir toplumda yaşıyoruz.

çağatay dedi ki...

t pol hanım;

bu tarz haberlerin bu tür bloglarda reyting uğruna yayınlanması hakkındaki görüşlerinizi merak etmiyor değilm.

selamlar.

Yavuz Karaburun dedi ki...

ben bu yazıya yorum yapmamış mıydım? aklımda öyle kalmış ama yazdığım şey gitmemiş de olabilir, yok eğer gittiyse ve siz yayınlamadıysanız onu öğrenmek isterim..

T'Pol dedi ki...

Yavuzselimk, sizden gelen yorumu yanlislikla sildim, isteyerek degil. Yeniden gonderin, yayinlayayim.