19 Ekim 2008 Pazar

Semt Pazarları

Tek başına yaşayan biri olarak semt pazarına sık gittiğimi söyleyemem. Ne zaman gitsem, herşeyin çok taze olması beni cezbeder ve gereğinden fazla meyve-sebze alırım. Dün bana yakın küçük bir semt pazarımız var, oraya uğradım. Meyve-sebze ve salata malzemesi aldım. Sonra da bir markete uğradım ve diğer ihtiyaçlarım için alışveriş ettim. Pazardan kilosu 2 YTL'ye İzmir mandalinası almıştım. Tesadüfen aynı tip mandalina markette gözüme ilişti. Fiyatı tam 5,95 YTL idi. İnsaf! 2 YTL nerede, 5,95 YTL nerede?

Bu fiyat farkı benim diğer şeylerin fiyatını daha fazla incelememe sebep oldu. Malum bir fiyat defterim var. İndirimde olduğu ilan edilen tablet şeklindeki bulaşık makinesi deterjanı da 24'lük tuvalet kağıdı da daha evvel aldığımın çok üstündeki fiyatlarla satılıyordu. Sözkonusu market bana oldukça yakın ve çeşidi bol bir yer ama buradan alışverişlerime daha fazla dikkat etmeye karar verdim.

Normalde sürekli fiyatlara dikkat edemiyor insan ama yapmak lazım. Pazara gitmesem, mandalina henüz turfanda diye düşünüp, marketteki fiyattan da alabilirdim meyveyi.

Benim gibi bekar insanlar için çok da mühim değil belki ama 4-5 kişilik aileler daha dikkatli olmalı. Sonuçta boşa vermeyeceğiniz her kuruşu başka bir amaç için kullanabilirsiniz.