1 Şubat 2012 Çarşamba

Vejeteryan Okuyucuya Çağrı:)

Bugün İlknur Hanım önceki yazılarımdan birine not bırakırken vejeteryan olduğundan bahsetmiş. Bizimle birkaç lezzetli ve pratik yemek tarifi paylaşırsa sevinirim. Etrafımda vejeteryan kimse yok. Türk damak zevkine uygun tarifler arıyorum ne zamandır...

tpolthetrekkie@yahoo.com adresime çok fazla bakmıyorum. Tarifleri o adrese yollayıp, buraya da yorum bırakırsa seve seve tariflerini yayınlamak isterim.

31 Ocak 2012 Salı

Şimdi de Garanti Bankası

Garanti Emeklilik hesabıma yaptığım ödemelerin %1'ini bonus olarak geri alıp, Bireysel Emeklilik hesabıma yönlendirdiğim için BE sistemine sadece %1 Yönetim gideri ödüyordum. Bazı BE'lerde bunun %8'e kadar çıkabildiğini bildiğimize göre avantajlıydı. ....dı diyorum zira bundan böyle katkı paylarımın sadece %0,4'ünü bonus olarak geri vereceklerini bildiren bir mesaj aldım. Yani otomatikman yönetim giderim %1,6'ya çıkmış oluyor.

GB'da hesabım yok. İşletim ücreti ödememek için kapatmıştım. Sadece kredi kartım var. Bununla da cep telefonu ve ADSL ile OGS ve İgdaş'ı ödüyordum. Bonus kartımın suyu ısındı. GB ile tüm ilişiğimi kesmeyi planlıyorum. Yedek olsun diye her zaman iki kredi kartı taşırım. Biri YKB diğeri ise Bonus idi. Ziraat Bankası'nın Maksimum kartının yıllık üyelik ücreti maaşımı bu bankadan aldığım için sanırım avantajlı. Bunu araştırıp, yedek kartı Ziraat bankası kartına çevirmeyi planlıyorum. OGS cihazını Garanti'nin bir kampanyasından ücret ödemeden almıştım. Bu kampanya nedeniyle taahhüdüm neydi hatırlamıyorum. Bunu kontrol edeceğim. Eğer süre dolduysa, bye bye BONUS!

Bankalar hükümetin aldığı bazı tedbirler nedeniyle azalan karlılıklarını artırmak için yaratıcı yöntemler bulmaya çalışırken tüketiciler de boş durmamalı...