22 Şubat 2012 Çarşamba

Istanbul'a gidiş

Malum sık sık Istanbul'a evime gitmeye çalışıyorum ama kışta kıyamette zor oluyor. Genelde kendi arabamla gitmeyi tercih ederim ama kışın otobüs yolculuğunu tercih ettim. Fakat o kadar uzun sürüyor ki, insan bindiğine bineceğine pişman oluyor. Vakit kaybı da cabası.

Gidiş dönüş otobüs 100 TL tutuyor. 20 TL da eve gidiş geliş taksi parası. Hayli makul bir rakam ama bu sefer arkadaşlarımı önceden organize ettim ve uçakla gitmeye karar verdim. Gidiş-Dönüş 133 TL. Bu kez çok işim olduğu için bir de araç kiraladım, o da 2 gün için 150 TL tutuyor. Biraz hovardaca oldu gibi ama öyle gerekiyor. Kendi aracımla gitseydim de hemen hemen aynı fiyata gelirdi ama hem kış koşullarında araba kullanmamış oluyorum, hem yorulmuyorum, hem evime daha erken varıyorum, hem de arabamın 1000 km daha yapmasına engel oluyorum. Toplam sahip olma maliyeti daha iyi.

Istanbul'a gittiğimde genelde taksiye ve dolmuşa biniyorum ama bu sefer gitmem gereken mesafeler çok uzun. Dolayısıyla bu seçim daha mantıklı oldu.

19 Şubat 2012 Pazar

Türk Kahvaltısı Resmi

Bugün biri bana "Kahvaltı fotoğrafı lazım. Sence nasıl bir ayarlama yaparız?" dese, evdeki beyaz peynir, zeytin, reçel ve balı çıkartır, yanına bir tabakta birkaç dilim ekmek koyar, bir tabağa da domates, salatalık dilimledikten sonra, ince belli bir bardakta çayla birlikte fotoğraflarım. Benim anladığım kahvaltı fotoğrafı bu olur. Muhtemelen bu memlekette yaşayan ve Hürriyet Gazetesi okuyan/okumayan çoğu kişi benzer bir kahvaltıyı düşünür.

O halde bugünkü İK ekinde Hürriyet Gazetesi neden, portakal suyu, mısır gevreği, yumurta, kızarmış ekmek ve domuz pastırması ile kahve resmi kullanmıştır bilen var mı?

Bu kadar tembel olunmaz ki... Kahvaltı resmi koyalım deyince Google'dan bulunan ilk resim kullanılırsa böyle olur.