22 Ocak 2012 Pazar

Evde sıkılmayın, AVM'lerde boşa para harcamayın...

Bu soğuk havalarda hafta sonları eve "tıkılıp kalmak" yerine kendini AVM'lere atıp, boş boş dolaşırken bir çok firmanın "Ucuzluk başladı!" vaatlerine dayanamayarak, hiç hesapta olmayan paralar harcayan ve bütçelerine devasa delikler açan insanlara evde sıkılmamanın ipuçlarını vereceğim.

Çocuklu bir aileyseniz zaten AVM'lere takılmak ciddi masraflı bir iş olacağından evde eğlenceli aktiviteleri tercih etmeniz yerinde olacaktır. Üstelik eğlenirken çocuklarınız ve eşinizle kaliteli zaman geçirmek hepinize iyi gelecektir.

İşte bazı öneriler:

- Çocuklarla birlikte mutfakta kurabiye yapmak, sonra bunları çayla servis etmek,
- Yemek masasının üstüne kağıtlar, boyalar getirip ailece eğlenceli bir resim, kolaj ya da patates baskısı yapmak,
- Tuz seramiği ya da un ve mobilya tutkalı karışımı ile elde edeceğiniz hamurdan sanat çalışmaları yapmak,
- Mısır patlatıp ya da sütlü kakao yapıp, beraberce izlenebilecek bir filmi seyretmek,
- Havalar düzeldiğinde ailece yapılacak aktiviteler planlamak, bunları Internet'ten araştırmak,
- Parçalı bir bulmaca (puzzle) ile uğraşmak,
- Artık yün ya da kumaş parçaları, kartonlar, elişi kağıtları, baklagiller, şekilli makarnalar ile yaratıcı projeler üretmek.

Bunların bazıları büyük ihtimalle çocukluğunuzda yaptığınız ama çocuklarınızla yapmadığınız şeyler olabilir. Bu faaliyetleri yeniden hatırlamak, çocuklarla yeniden çocuk olmak tüm ailenize iyi gelebilir.

Yalnız yaşıyorsanız güzel bir film izleyebilir, keyifli bir kitaba dalabilir, yaz tatilinizi planlayabilir, ilgi alanlarınızdaki şeyleri araştırmak için Internet'te gezinebilirsiniz. Örgü örerek yahut da el mahareti gerektiren başka uğraşlarla meşgul olarak, yeteneğinizi deneyebilir ya da bugüne kadar keşfetmediğiniz yaratıcı yanlarınızı keşfedebilirsiniz.

Para tuzaklarına kapılmayın, evinizin tadını çıkartın.