26 Temmuz 2008 Cumartesi

Havlular, Çarşaflar, Yastıklar, Yorganlar...

Bir şekilde ev zaman içinde bir sürü havlu ile doluyor. Bir ara hoşuma giden birkaç havlu aldığımı hatırlıyorum ama diğerleri nereden geldi hiç fikrim yok. Sanıyorum bir kısmını annem getirip bırakmış olmalı. Bir de çalıştığım şirketlerin zaman zaman verdiği hediyeler var. Bu hafta sertleşmiş havluları emekliye ayırmaya karar verdim. Mutfaktakileri ve yüz havlularını ayırmalıyım. Emekliye ayrılan havlular temizlik bezi haline geliyorlar.

Çarşaflara gelince, onlarla başka türlü bir problemim var... Eskimiyorlar! Çok çok nadiren delinen ya da yırtılan bir çarşaf olabiliyor. Tutumlu birisinin bununla probleminin olmaması gerek öyle değil mi? Ancak, insan yıllarca aynı şeyleri kullanarak sıkılıyor. Geçen gün annem de aynı şeyden şikayet ediyordu. Ona çarşaflarımızı değişmeyi önerdim. Gelecek sefer anneme giderken bir set sıkıldığım çarşafı ona götüreceğim ve ondan da "yeni" bir set alacağım. İşte size tutumlu bir çözüm!

Geçen yıl çok uygun fiyatla bulduğum iki set hiç açılmamış ve kullanılmamış çarşaf takımım var. Bunları bir yere hediye olarak da götürebilirim diye düşünerek almıştım. Bir de hiç kullanılmamış pikem var. Onu da Denizli'den inanılmaz ucuza aldığımı hatırlıyorum. Yatağım sandıklı baza olmasa bu kadar ıvır zıvırı, misafir yastık, yorganlarını ve kışlıkları hiçbir yere sığdıramam.

Eski bazı yastıkların da yenilenmesi gerekiyor. Esasında yapacak çok şey var velakin benim içimden gelmesi lazım... Bu aralar sıcakla da başım dertte olduğundan neredeyse kıpırdamaya eriniyorum...

20 Temmuz 2008 Pazar

Yaz Projesi

Uzun zamandır The Complete Tightwad Gazette'i okuyorum. Çok eğlenceli ve öğretici bulduğumu söylemeliyim. İçindeki herşey bizim kültürümüze çok uygun olmamakla beraber tutumluluk konusunda ufkumu genişlettiğini söylemem gerek.

Bugün bu kitapta bulduğum bir Quiche tarifini dama tadımıza uydurarak modifiye etmeye çalıştım. Biraz önce fırından çıktılar, tadına baktıktan sonra eğer iyi olmuşsa tarifi paylaşacağım.

Yaz projesi olarak Yemek defterimi yenilemeye karar verdim. Plastik ince bir klasör ve plastik zarflar aldım. Yemek tariflerimi bilgisayarda yazıp, plastik zarflara koyacağım, sonra da klasöre dizeceğim. Böylece tarifi gerektiğinde yerinden çıkartıp, kirletmeden kullanabilirim. zavallı yemek defterim ister istemez yağ vb. lekelerle dolmuş. Bu işi yaparken sevdiğim tarifleri blogda paylaşma imkanım da olacak.

Hafta sonları sıcaktan evden çıkmak istemiyorum. Evde yapacak keyifli birşeyler bulmam gerekiyordu. Bu da onlardan biri. Fiyat Defteri konusunda da bayağı ilerleme kaydettim.