24 Temmuz 2010 Cumartesi

Sıcaklarla başım dertte...

Kesinlikle yanlış memlekette doğmuşum ben. Şöyle kuzey ülkelerinden birinde filan doğsam ne güzel olurmuş. 21 derece santigradın üstü benim için dayanılmaz sıcaktır. Yazın Akdenizin ve Güney Ege'nin suyunu sevmem, çok sıcak bulurum. Mart ayında Bozcaada'da denize girmişliğim vardır.

Evimi seçerken çok dikkatli davranmış, yazın çok sıcak olmayacak bir daire olmasına özen göstermiştim. Genelde yazın evde bunalmam ama bu sene bir başka galiba. Oturduğum yerde ensemden ter aktığını hissediyorum.

Durmadan serin su, ev yapımı buzlu çay tüketiyorum, bana mısın demiyor. Günde üç serin duş alıyorum, yok yine serinleyemiyorum. Geçenlerde bir arkadaşım oturduğu sitenin havuzuna davet etti, havuz bile sıcak geldi...

Düşünün ki bu haldeki ben iki yıl İzmir'de yaşamıştım. Oturduğum eve klima taktırma imkanım yoktu. Uzaktan kumandalı ve saat ayarı yapılabilen bir fan almıştım. Gece serin duşa giriyor, havluyla kurulanmadan doğrudan bir çarşafa sarınıp, iki saate kurduğum fanın önünde uyuyordum. İki saatin sonunda uyuyamamışsam, ya da uyanırsam, kumanda ile fanı tekrar çalıştırıyordum. Bu taktiği henüz Istanbul'da uygulamadım. Zaten yaş da ilerledi belki dokunur ne bileyim ben...

20 Temmuz 2010 Salı

Kargo Şirketleri

Geçenlerde benim Ankara'ya, dayımın da Konya'dan bana Istanbul'a birer kargo göndermesi gerekti. Ben oturduğum bölgedeki en yakın kargo şirketi olan MNG kargo'ya zarfımı teslim ederken, ertesi gün gönderinin gideceği yere varıp varmayacağını sordum, aldığım müspet yanıt üzerine gönderiyi teslim ettim.

Dayımsa bana ulaşması gereken evrak acil olduğundan Yurtiçi Kargo'nun bana yakın bir şubesine kargo ulaştığında beni arayacakları ve benim gidip almam gerekecek şekilde aynı saatlerde zarfını teslim etmiş.

Sabah saat 9:30'da Yurtiçi Kargo'nun telefonu üzerine uyandım ve hazırlanıp çıkmadan evvel kendi kargomun durumunu Internet üstünden kontrol ettim. Benim gönderim de saat 10:00 itibariyle Ankara'daki şubenin elinde görünüyordu. Akşama kadar zarfın teslim edileceğini düşünerek rahatladım ve evden çıktım.

Akşam saat 17:00 civarında benden kargo bekleyenler gönderinin ellerine ulaşmadığını bildirdiler. Olacak iş değil. Zira, kargo şubesi ile teslimat adresi arası 15 dakikalık bir mesafe bile değil. MNG'yi aradım, bana aşırı yoğunluk olduğunu, kargonun yarım saatte teslim edileceğini söylediler. Eh, olabilir tabii, iyi ki arayıp hatırlattım diye rahatladım. Ertesi sabah saat 11:00'de gönderi hala teslim edilmemişti iyi mi?

Önce ilgili şubeyi, sonra Ankara Bölge Müdürlüğü'nü aradım. Şubedeki yönetici beni tam 5 dakika bekletince, telefonu kapadım. Bölge Müdürlüğü ise telefonu herhangibirine dahi bağlamayı başaramadı. Herkes meşgulmuş. İşlerini yapmadıklarına göre ne ile meşgulduler bilemedim.

Sinirim uçmuş bir şekilde Genel Müdürlüğü arayıp, kibar bir yetkili hanıma durumu anlattım ve kargo 1 saat kadar sonra teslim edildi. Bir daha MNG Kargo ile çalışmam tövbe! Genelde yazılarımda marka, model vs.'den bahsetmiyorum ama bu başıma gelenler gerçek. Yalanım yok, isteyen dava açsın!