28 Haziran 2007 Perşembe

Pratik Yemek Tarifi 3

Yaz sicaginda sicak yemek iskence gibi oluyor. Zeytinyagli soguk yemekler hem serinletici hem de hafif. Asagidaki tarifi uzerine yogurt koyarak da tuketebilirsiniz. Serin serin, afiyet olsun...

Zeytinyagli Biber Kavurma (1-2 Kisilik)

Ince kabuklu 8-10 adet dolmalik biber veya 10-12 adet carliston biber
1 adet iri domates
1 adet orta boy sogan
Tuz
2-3 kasik zeytinyagi

Soganlari kup kup dograyip, tuzlayarak derin bir teflon tavada orta ateste cevire cevire hafifce pisirin. Uzerine kup kup dogranmis domatesi ilave edip, atesi biraz acin. Birkac kez cevirdikten sonra yaklasik yarim santim genisliginde dogradiginiz biberleri ilave edin ve ara sira cevirerek kavurun. Sebzeler suyunu cekince, atesten alip, cam bir tabaga koyarak sogumasini bekleyin. Buzdolabina konacak kadar sogudugunda, 1-2 saat buzdolabinda tuttuktan sonra servis yapabilirsiniz.

Ben bu yemegi biraz daha fazla hazirlayip, iki ya da daha cok kez yemegi tercih ediyorum. Zeytinyagli yemekleri 3 gunden fazla bekletmek, tadlarini bozuyor, onun icin olcuyu zamanla kendi ihtiyaciniza gore ayarlayabilirsiniz.

Hiç yorum yok: