19 Haziran 2007 Salı

Pratik Yemek Tarifi 2

Makarnayi herkes sever. Ustelik de benim gibi annesi yillarca sadece peynirli ya da domates soslu makarna yapip, yedirmis olanlar bile sever. Halbuki insan yaraticiligini kullanirsa, makarna gibi basit bir gidadan muhtesem lezzetler elde edebilir.

Malzemeler: (1 kisilik)
1 adet patlican
1 adet domates
1 adet kabak
2 yemek kasigi Z.yagi
3-4 dis sarmisak
Varsa taze feslegen
Bir ogunde yiyip bitirebileceginiz miktarda makarna
Tuz/Karabiber

Patlicani alacali sekilde soyun, kup kup dograyin, bolca tuzlayip, suya atin. Ustune agirca birsey koyun ki acisi tuzlu suya ciksin.
Kabagi ve domatesi de kup kup dograyin.
Bir tavaya acisi cikmis ve iyice durulanip kurulanmis patlicani, biraz tuz ve iki kasik yag ile birlikte koyun, kabaklari da ilave edin ve iyice soteleyin. Malzemeler begendiginiz sekilde pismeye yuz tutunca, domatesi ilave edin. Hafif sulu sotelenmis sebzelere ufak ufak dogradiginiz sarmisak ve kiydiginiz feslegeni lave edip, altini kapatin. Makarnanizi haslayin, suzerek tavadaki karisima ilave edin. Dilediginiz olcude tuz ve karabiberle tatlandirin. Afiyet olsun. Eger makarnayi sebzeler tam pismeden haslamaya baslarsaniz, bu yemegi maksimum 20 dakikada hazirlayabilirsiniz. Parmezan veya eski kasar peyniri rendeleyerek, daha zengin bir yemek elde edebilirsiniz.

4 yorum:

Özkan D. dedi ki...

şöyle kıymalı sosisli balıklı bi makarna daha iyi değil midir ??

biz, Türkler, ölümüne etçiyiz :)

T'Pol dedi ki...

Sayin Ozkann bu durumda soyle olumune etli bir tarif dusuneyim, onu da yazarim. Fakat itiraf etmeliyim, hem kiymali hem sosisli makarna hic yemedim. Simdi bunu denemek sart oldu nitekim:)

T'Pol dedi ki...

Profilinize baktim. 23 yasinda ne yeseniz olur tabii kardesim.

Özkan D. dedi ki...

haha:) esasen hem kıymalı hem sosisli makarna olmaz tabi, araya "veya"lar eklemeliydim , lakin 17 yaşından beri bekar yaşayan kah üniversitede evde, kah iş hayatında yalnız lojmanımda makarnanın envayi çeşidini yemek zorunda kalmış bir bekar olarak, yeni makarna tarifleriniz benim için pirzola değerindedir,

bu arda 23 yaş da artık metabolizmanın kilo almaya meyillenme yaşı galiba, şimdilik upuzun boyumdan dolayı göbeğim farkedilmese de, nereye kadar idare edebilirm bilmem :D