16 Ağustos 2007 Perşembe

Kriz mi, dalgalanma mi?

Amerika'da birtakim kuruluslar, ha deyince, odeyip odeyemeyecegine bakmadan borc vermisler. Bu borclar odenmeyince simdi tum dunya piyasalari allak bullak oluyor. Bizim borsa %5'i gecen oranlarda dusuyor. Dolar da bugun Ocak-Subat 2007 seviyelerine geri dondu. Milletde bir panik... Herkes bos yere parasizlik edebiyati yapiyor bence. Parasi olmayan bu gelismelerden hic etkilenmiyor ki. Bu kadar cok insan panikliyorsa, bunlarin parasi var demektir.

Benim kendimce biraz birimim var. Toplasam buyuk sehirlerimizin hicbirinde orta karar bir ev almaz. %70 YTL, gerisinin cogunlugu doviz. O da yillar once iyi birsey zannedip, yaptirdigim bir hayat sigortasi nedeniyle. Para biriktirmiyoruz, bari sigorta policesi alalim, mecburen biraz para birikir belki demistik bir arkadasla. Biriken meblag da komik zaten ama, iste 9 yil olmus bile. Belki 15 yila uzatirim, belki seneye biriken parayi alir cikarim, bilmiyorum simdi...

Gazetelere bakiyorum Internetten, bu bir kriz mi yoksa dalgalanma mi sorusuna yanit ariyorlar. Bulunca ne olacak onu merak ediyorum.

Hiç yorum yok: