Mister No bir şekilde benim pratik yemek tariflerime ulaşmış ve pilav tarifi sormuş. Pilavı güzel yapan birisi diğer yemekleri de güzel yapar. Biraz deneme yanılma gerektiren bir iştir ama işte benim tarifim:
1 bardak baldo pirinç
2 kaşık margarin ya da 3 kaşık zeytinyağı
Biraz tuz
Arpa ya da yıldız şehriye (dolu bir yemek kaşığı)
Pirinci bir kaba koyun ve üstüne kaynar su dökün. 20 dk. bekleyin ve bol soğuk suyla pirinci yıkayın. Beyaz sudan kurtulun, tüm nişastasını akıtın ve bir süzgece alın.
Yapışmaz bir ufak tencereye yağı ve şehriyeyi koyup, orta ateşte sürekli karıştırarak, şehriye hafifçe pembeleşinceye kadar kavurun. Bunun üstüne pirinci ölçtüğünüz bardak ile 1,5 bardak su (su yerine et suyu ya da tavuk suyu kullanabilirsiniz, ama o zaman yağı azaltmalısınız) koyun, kapağını kapatıp kaynatın. Kaynayınca, süzgeçteki pirini ve tuzu ilave edin, kapağını örtüp, kısık ateşte pişmeye bırakın. Pilav suyunu çekmeye başlayınca üstü göz göz olur, bu noktada ateşi iyice kısın ve birkaç dakika sonra söndürün. İki kat kağıt mutfak havlusu ya da temiz bir kurulama bezini tencerenin üstüne koyup, kapağı örtün ve pilavı demlenmeye bırakın. 20 dakika kadar demlendikten sonra pilavı karıştırıp, servis yapabilirsiniz.
Pilav dediğim gibi zordur ama pirinci iyi yıkamak ve yağdan sakınmamak suretiyle iyi bir pilav elde edebilirsiniz. Önemli olan sebat edip, denemeyi sürdürmek:) Afiyet olsun!
2 yorum:
Teşekkürler, malzemelerden şehriyeyi tamamladığımda faaliyete geçeceğim.
Tekrar teşekkür ederim. Üzerinden 2 ay geçmiş. Pilav yedikçe sizi hatırlıyorum.
Yorum Gönder