4 Ekim 2009 Pazar

Amerikan Bankaları Hakikaten Aptal Olmalı...

Geçen akşam geç saatte belgesel kanallarından birini izliyordum. Kocasını öldüren katil bir kadınla ilgili bir programdı. Kadın gelirinin çok üstünde yaşamaya meraklı, inanılmaz savurgan bir tip. Bir gün yazdığı kitabı yayınevine sattığını ve bunun karşılığında 400,000 USD alacağını söyleyerek, yayınevinden gelen mektuba karşılık bir bankadan 30,000 USD kredi alıyor. Foyasının ortaya çıkmasına yakın bir zamanda ise kocasını vuruyor ve kaza olduğunu iddia ediyor. Adamın ilk eşi polisi uyarmasa, dava kaza olarak neredeyse kapatılacakmış ama kadın sonuçta bu işten paçayı kurtaramamış.

Enteresan olansa şu: Adamın öldürülmesinden evvel, kadının bu yazarlık başarısını kutlamak isteyen yakın dostları bir parti düzenlemek istiyorlar ve kitabın ne zaman yayınlanacağı gibi bazı bilgileri almak için yayınevini arıyorlar. Yayınevi böyle bir projenin olmadığını söyleyince de çok şaşırıp, kadının eşine durumu anlatıyorlar. Ancak, her nasılsa kadına uyduruk bir mektuba karşılık 30,000 USD kredi açan bankanın aklına yayınevini aramak gelmiyor. Böyle bankacılar olduktan sonra, Amerikalıların başının dertten kurtulmamasına ve türev araçlar nedeniyle son krizin patlamasına şaşmamak gerek.

Bizde bu tür bir lakaytlık olamaz. Olsa olsa devlet bankalarını dolandıran politikacılar ve yakınları olur. Uyduruk bir ahır gösterip büyükbaş hayvan yetiştiriciliği yapacağını beyan edip, neredeyse faizsiz kredi alan birileri olmuştu diye hatırlıyorum. Büyükbaş hayvancılıkla uğraştığı kesin de hayvanın cinsi farklı...

2 yorum:

Hüseyin MEÇO dedi ki...

aslında abd nin maliyesi o durumda.

almanya kendi ülkesinde yaşayan her bir bireyin.uyruğu ne olursa olsun.gelir ve gider seviyesini biliyor.

hele hele kişi devlet yardımı alıyorsa.diyelim türk kökenli bir vatandaş.türkiye de ev sahibi olmasını bırakın..türkiye deki bir bankada parası bile olamaz.anında aldığı yardım oranı düşer.

alman kapitalizmi ile abd kapitalizmi bu noktada şiddetle çatışıyor.
abd kontrolü hiç sevmiyor.şimdiki krizin sebebi de zaten bu.

saygılar.

admin dedi ki...

T`Pol hanım selamlar,
Bu yazınızla alakasız olacak ama şu linkteki ortak bankamatik konusundaki düşüncelerinizi çok merak ediyorum.

http://www.dunya.com/haber.asp?id=62951

Hizmet falan derken çok kazıklanacağız gibi..