25 Mayıs 2009 Pazartesi

Maymun İştahlı mısınız?

Yeni bir hobiye hevesle dört elle sarılıp, o hobiyle ilgili dergiler, araç, gereç ve bilimum ıvır zıvırı alıp sonra da bir köşede tozlanmaya bırakır mısınız?

Evinizin dört bir yanında başlanıp yarım bırakılmış tamirat projeleri var mı?

Hevesle başladığınız diyet en fazla 3 gün mü sürüyor?

Yıllık spor salonu üyeliğine yığınla para verip, en fazla 3 defa mı gittiniz?

Bu sorulardan birine dahi evet dediyseniz, büyük ihtimalle ya maymun iştahlısınız ya da elinize aldığınız işi o kadar büyütüyorsunuz ki, sonra bunu devam ettirmek sizin için imkansız hale geliyor.

Sözkonusu olan bir hobiyse bütün araç gereci almaya kalkmadan evvel ufak ufak başlayın, fazla yatırım yapmayın, olabiliyorsa gereksinim duyduklarınızı ilk etapta ödünç alın ya da ikinci el bulmaya çalışın. Seçtiğiniz şey gerçek bir hobiye dönüştüğü takdirde bu sefer, hem de daha bilinçli olarak gereken yatırımı yavaş yavaş yaparsınız.

Evde tamir edilecek pek çok şey olabilir ama bunlara birer birer yaklaşmakta fayda var. En kolay yapabileceğiniz ve en kısa sürecek olandan başlayın. Yani hem salonu boyamaya hem de dolapları yerleştirip, eskileri ayıklamaya niyetiniz varsa, boyadan evvel dolapları halledin. Bir dolapla başlayın, onu bitirmeden bir diğerinin kapağını bile açmayın.

Diyetler konusunda da yapılacak şey alışkanlıkları gözden geçirmek. Size bol su için, en az 5 öğün yemek yiyin, kırmızı eti ve tuzu azaltın tarzı yığınla şey söylenecek. Bir günde bunların tamamını hayata geçirmek imkansız. Her hafta bir ya da ikisini hayata geçirmeye çalışın. En kolayı yeteri kadar su içme alışkanlığı kazanmaya çalışmaktır. Günde 20-30 dk. yürümeniz söyleniyorsa, önce bunu haftada 3 gün yapmaya çalışmakla başlayın. Bazı şeyler tekrarladıkça yerli yerine oturur ve alışkanlığa dönüşür.

Spor salonu üyeliği herkese göre değildir. Dolayısıyla üyeliği satan kişinin yıllık üyelikte indirim vaatlerine kapılmadan evvel önce sadece 15 günlük ya da 1 aylık üyelik konusunda ısrarcı olun. Bir aylık süre sizin spor salonu konusunda ne kadar ciddi olduğunuzu gösterecektir. Hafta en az 3 defa spor salonuna gidecek zamanı yaratamıyorsanız, üye olmayın.

Hiç yorum yok: