Arkadas cevrem yemek yapma konusunda oldukca eli cabuk ve pratik oldugumu soyleyip, zaman zaman yemek tariflerimi kendileriyle paylasmami ister.
Ne var ki genellikle, elimin altinda ne varsa onlari kullandigim icin ve karisimlari damak zevkime gore ayarladigim icin olculeriyle birlikte yemek tarifleri vermek benim icin oldukca zor. Yine de bazi basit tarifleri burada yayinlamaya baslayacagim.
Kabaktan sebze olarak cok hoslanmasam da tahammul edebildigim bir yemegini yapiyorum, ise onunla baslayayim dedim:)
1 Kisilik Kabak Kavurma
1 adet ufak sogan
2 adet orta boy kabak
1 yemek kasigi kadar Z.Yagi
1 yumurta
Tuz, Biber
Kabaklari rendeledikten sonra biraz tuzlayip, bir suzgece koyuyoruz ve ovarak suyunun bir kismini atmaya calisiyoruz. Biraz zaman kaybetmeyi goze alirsaniz, suyunu cikartma isleminden vazgecer, yemeginizin daha uzun surede pismesine katlanabilirsiniz. Yanmaz bir tavaya zeytinyagini, kup seklinde dogranmis sogani koyup, hafifce kavuruyor, uzerine rendelenmis kabaklari ilave ediyoruz ve hepsinin birlikte suyunu cekerek pismesini sagliyoruz. Sonunda bir adet yumurtayi kirip, karistiriyoruz, 1-2 dk. daha pisirip, bir tabaga alarak, sogumasini bekliyoruz. Tek basina ya da yogurtla yenebilir. Isterseniz icine domates dograyabilir ya da salca da koyabilirsiniz size kalmis.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder