25 Eylül 2007 Salı

Butce 3: Temizlik

Haftada bir gun yardimci bir hanim evimi temizleyip, hayatta en nefret ettigim is olan utuden beni kurtariyor. Buna harcadigim paranin her kurusuna degiyor. Bundan tasarruf etmeyi maddi imkanim oldukca asla dusunmem. (Iki haftada bir alabilirim belki ama o zaman da gardroba ilave yatirim gerekir, iki hafta yetecek ust bas lazim. Zaten kilolu oldugum icin kilik kiyafet sorunu yasarken ekstra strese gerek yok).

Yardimci kadin, yatili veya gunduzlu cocuk bakicisi konusunda kantarin topuzunu kacirmis olan ve yakayi bu hanimlara kaptirmis bazi arkadaslarim var. Sordugunuzda "Cocuga bakan kadin, evin tozunu almayi, bulasiklari kaldirmayi kabul etmiyor, sadece cocuga bakarim diyor" diyenler olabiliyor. E bu cocuk bebek degil, yarim gun veya tam gun yuvaya gidiyor, bu kadin onu sadece okula birakip okuldan aliyor ve kahvalti veriyor sonra da evin annesi adimini evden atarken pirrr diye kapidan ucuveriyor. Bu yardimcilar duygu somurusu de yapabiliyorlar ve genc annelere ciddi bir masraf kapisi haline gelebiliyorlar. Hatta bazen bu genc kadinlar kendilerini kapana kisilmis ve caresiz hisseder hale gelip, kendilerine dikte edilen herseyi kabulleniyorlar. Burada esas sorun evin babasi olabiliyor. Erkekler de artik evsel sorumluluklarinin artmis oldugunu, babalari gibi baba olamayacaklarini anlamalilar. Ne yazik ki anneler ogullarini hala oyle yetistirmiyor. Dur bir dakika ya! Ben ne dedim simdi? Sorun anneler mi babalar mi? Yumurta mi, tavuk mu? Ne dersiniz?

2 yorum:

Adsız dedi ki...

en yakın kız arkadaşım bu dertden fena halde muzdarip, o nedenle yorum bırakmadan geçemedim!

16 aylık bir kızı var. çalışıyor bu nedenle bakıcı tutuyor. Bakıcılar genel olarak Türkmenistan ya da Moldovya'dan. Ve çoğu şirket üzerindne bulunmalarına rağmen! kaçak çalışıyorlar!

Sanırım 16 ayda eğer saymayı şaşırmazsam en az 10 bakıcı geldi ve gitti! Tabi bunlar çocuk dışında diğer işlere de vakitleir olduğunca yardım ediyorlar!

Bakıcılardan normal olarak Hepatit vs gibi testler istiyor. İnanılmaz ama en az 4 tanesi Hepatitli çıktı! Tabi geri yollandılar! Bir tanesi bizimle birlikte yemek yiyor, şarap içiyorken yani kendisine aileden biri gibi davranılıyorken kavga edip, çekti gitti! En sondan bir önceki 39 derece ateşle hasta oldu ve aynı şehirde yaşayan ablası artık bi zahmet geldi ve çocuğu da kızkardeşimi de hasta ettiniz şeklinde bilumum laflarla kardeşimi aldı gitti, en sonuncusu bir gece kaldı. mazereti çocuk mızmızlık yapmış ona alışamayacakmış! 16 aylık bebek ne yapmalıydı yahu!!

Neyse sonuçta zor ve çok zor bir olay! Şu an baba evde çocukla ilgileniyor! En kısa zamanda ama birinin bulunması şart, baba da para kazanmaya gidecek!

Bu iş artık sektör olmuş, herkes de şımarmış! Bunun sonucu kendi adıma şudur: Ben ne evlenirim, ne çocuk yaparım! Böyle rahatım valla!

öZGE

T'Pol dedi ki...

Ozge Hanim, siz de benim gibi dogru yolu bulmussunuz. Fazla soze gerek yok:)